theadventuresofmackenicken.blogg.se

The Adventures of Mackenicken af Sweden

Argentina, mitt andra hem

Publicerad 2014-11-11 00:59:00 i Argentina,

Hej alla svennar och argentinare med Google Translate!
Ni får som sagt ursäkta mig att det blir mindre blogginlägg än vanligt. Anledningen var ju att min dator har pajjat, vilket betyder att jag för tillfället sitter på min säng och skriver som bara den med min mobil. Därför kommer det troligen bli lite mindre inlägg- samt kortare. Men det är ju bättre än ingenting!

Ja, nu är det inte långt kvar tills jag återvänder hem till moderlandet, endast 65 dagar kvar. Sverige är trots allt moderlandet, men jag känner mig minst lika hemma i Argentina. Det är verkligen en fantastisk känsla som jag aldrig tidigare upplevt. Något som majoriteten av ni som läser troligen aldrig har upplevt. Att vara en del av två fullständigt olika samhällen på vår jord. This is life, seriously. Och jag är verkligen inte färdig med detta land! Åhnej! Nu ska det resas! Min första destination blir Ushuaia, Eldslandet. Dit åker jag på lördag (15/11-2014).
Har funderat på det en del, och har kommit fram till att jag troligen aldrig kommer vara så långt hemifrån som jag kommer vara när jag är där nere, det ligger ju nästan i Antarktis! För er som inte har koll på vad Ushuaia är för något, så är det världens mest sydliggande stad (beror på om man räknar med den chilenska byn/samhället Puerto Williams som har 1200 invånare, jämfört med Ushuaia där det bor mer än 60,000 människor). Där finns det valar, pingviner, glaciärer och en jädra massa japanska turister. Det blir väl castellano och japanska som gäller för min del då, eftersom jag går på japanskakurser här i La Plata! 
Jag kommer bo hos en liten familj som består av två personer, en mamma och en son. Så hoppas jag kunna hänga lite med utbytesstudenterna som finns där nere också. 
Efter denna troligtvis häftiga 8-dagarsresan så kommer jag uppdatera er över hur min resa var. 

Sedan har jag en trolig Mendoza-Santiago de Chile-resa att se fram emot. Men det är en annan historia!
Sedan även ett AFS-läger i Montevideo, Uruguay i december. Och sedan när min svenska familj kommer ner hit (moster, morbror + 4 kusiner + mormor Aina), så ska det också resas en hel del! Bland annat till Valdéz-halvön, La Calafate (Santa Cruz) och till kuststaden Punta del Este i Uruguay. 
Så jag har en hel del att se fram emot!

Har även hänt en del grejer den senaste tiden. Ni kan väl få reda på några, eftersom jag är på "Kollapåalltkulsomjaggörmedanniärikallasverige-humör".


Besökte Tecnopolis. Mycket likt tomtits i Sverige! En skillnad är väl att argentinska staten äger "Vetenskapsparken".



Argentina har nog mest flaggor per capita i världen.


Springer i regnet. Fortfarande lika galet för argentinarna.



En mate-automat. Sånna hittar man bara i Argentina!


La Plata <3



Buenos Aires är verkligen min favoritstad i världen. Drar dit nästan varje vecka!


Gick en 65 kilometers katolsk pilgrimsfärd med en klasskamrat. När jag kom fram löd inte min kropp mig längre.



Hela vägen doftade det asado.


Vi började tidigt på morgonen. Redan vid kl 05:30 när det var beckmörkt. Sedan efter någon timme började det ljusna.


När vi kom fram var det gudstjänst på stadens torg. 


Pilgrimsstaden heter Luján. Och här finns denna ståtliga katedral! Där inne väntade det som jag gick 65 kilometer för...



En pytteliten staty av Jesus madre, Maria. Kändes ganska så ovärt när jag stod och stirrade på henne med min käpp som var det enda sättet för mig att ta mig framåt. 


Fast det var en jättekul och annorlunda upplevelse, och jag ångrar ingenting!



Snabbt skypesamtal med hunden Viggo.


Tandil. En stad 4 timmar söder om La Plata, fortfarande i Buenos Aires-provinsen. 
Det är lite svårt stt greppa hur stort Argentina verkligen är. Det är världens åttonde största land, och bara Buenos Aires-provinsen är lika stort som Italien.



Vi besteg ett berg, eller snarare en kulle, på ca 100 meter. Där uppe beskådade jag en fin utsikt, och den stora kända bumlingen som balanserar på toppen.




Vi besteg ytterligare en liten kulle, till en Jesusstaty. 


Tandil var verkligen supervackert.



Här åker jag och den lille argentinska cowboyen Felipe, upp för ett litet berg med en sittlift.


Här fanns det tydligen ytterligare en stor jäkla sten som står och balanserar av sig själv. Och en Monsters Inc-älskande svensk.



What the fuck is that.


Sedan till Rauch, som jag nu känner till väl.




ÄLSKAR verkligen Las Pampas-miljön. Det är sååå vackert, i alla säsonger och väder!






Skulle inte banga på att flytta hit.


Compañeros i skolan!



En familj som blivit av med sitt hem, som nu "väntar på en regering som ger dem rätten att försvara det som är deras."



En fin kväll med vänner!


Den 2-månaders nya svenske utbytesstudenten Josef kom förbi ett dygn.



Utbytesstudenter från en annan stor organisation tog kontakt med oss från AFS och ville hänga. Så vi anordnade något och hängde en kväll! Supertrevliga européer! 
Från vänster har vi Pavo (Kroatien/Tyskland), Malina (Tyskland), Camille (Belgien) och en svensk.


Nu börjar våren ta sitt regniga slut, och sommaren börjar komma. Men först måste Argentina få sig några rejäla skurar. 
Kommer ni ihåg min pilgrimsvandring till Luján? Den staden var dränkt av 5 meter djupt vatten för en vecka sedan. #Argentina

Jag personligen älskar regn. Men argentinarna håller sig inomhus, och det förstår jag, eftersom platenserna (de från La Plata) var med om hemska regnupplevelser för två år sedan, när regnet förstörde tusentals hem och tog livet på över 80 personer i La Plata. Som tur är regnade det inte så pass mycket detta år.



Buenos Aires skyline!


Rosa Huset by night.



Jag och min klass anordnade ett Bingo för nära och kära här om dagen. Jag bistod med att skänka min sista sverigetröja och ett par hörlurar som jag aldrig använde. 


Här är jag och min bästa amiga här i Argentina. Romina känner mig nästan bättre än vad jag känner mig själv.


Eventet blev en stor succé, och alla kämpade hårt för att vinna priserna jag hade skänkt, vilket resulterade i stora vinster för vår klass! Pengarna går till deras avslutningsmiddag som de ska ha nästa år, och till klasströjor.


Blir automatiskt trött på mattelektionerna. Det brukar Romina använda för att göra sin dag lite bättre, genom att ta bilder och bara retas lite mer än vanligt. Det är dock mer än okej eftersom jag gör precis det samma när hon är den trötta. 



Summer is coming.


Tog mig en liten eftermiddags-Quilmes med polack-amerikanskan Monika i La Boca.



Denna bilden betyder inte att jag kan dansa tango.

¡Chau chabónes! 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela