theadventuresofmackenicken.blogg.se

The Adventures of Mackenicken af Sweden

Patriotiska Argentina

Publicerad 2014-05-27 22:50:00 i Argentina,

Sup.
 
Nu har jag varit här lite mer än tre månader. Jag måste säga att tiden går vansinnigt fort. Är helt "argentinainställd" nu och har det därför svårare att komma på skillnader från Sverige, men jag försöker väl för er skull.
Y perdón argentinos. No tengo ganas de escribir en castellano. Cuando tengo más ganas y tiempo para escribir en el futuro voy a escribir en castellano. Calmate. Porque el blog es para suecos en general, entonces voy a escribir acá cuando hay una cosa o noticia interesante para ustedes también. Pero si ustedes quieren leer, para este vez, buena suerte con traductor de google.
 

Hittade denna knappnål i en liten shitbutik på gatan. Ovanligt måste jag säga! Men den sitter bra där på min skolväska.
 
Vädret på mornarna är väldigt olika, ibland är det hyfsat ljust och ganska varmt (15 grader), dimmigt och kyligt (12 grader) eller kallt och vackert (7-8 grader).
 
Här var det ca 50 meters sikt. I Buenos Aires brukar det vara ännu värre. Det var även på nyheterna att tjuvar ibland utnyttjar dimman för större stölder eller rån. Eftersom det är lättare att smita efter dådet. Smart.
 
En riktigt kall, men vacker morgon.
 
Jag med min exotiska, svenska fluga.
 
Knappt några blad på träden, men om det är det så ser det ut som på nästa bild...
 
 
 
Drog till ambassaden och röstade i europavalet!
 
 
Lite underligt dock att jag röstade som minderårig... det är ju den stränga svenska lagen som gäller. Sista valdagen här var den 15:e maj och valdagen i Sverige var 25 maj, men eftersom det tar ett par dagar att skicka rösterna till Sverige så röstar man i förväg utomlands. Grejen är att jag fyllde 18 den 17:e, alltså två dagar efter sista valdagen. Det var mycket snicksnack med ambassaden på telefon. Men hursomhelst så behövde jag dra in dit för att hämta ett röstbrev för att isåfall skicka själv till Sverige... men de verkade inte bry sig om det utan sa bara "Välkommen in hit och rösta." Jag ställde inga frågor...
 
Enligt mig är Buenos Aires ofta mycket lik Paris. Men det är bara min åsikt.
 
oh lawdy lawdy.
 
Tunnelbana (subte) i Buenos Aires!
 
Buenos Aires.
 
Buenos Aires.
 
Argentina-i-VM-event i Buenos Aires.
 
Man kan säga att argentinarna är taggade inför VM och de förväntar sig guld.
 
Buenos Aires.
 
Dulce de batata. Det är typ som "Jell-o" om ni vet var det är. Någon slags gelé med olika smaker som man har till kex och/eller ost. Det finns i många smaker.
 
Jag med en random dude i Buenos Aires efter ett AFS-event. På bussresan dit blev jag bestulen på min plånbok (mitt ID, 800 pesos och mitt internationella studentkort). Fuck.
 
Jag med italienskan Silvia i Puerto Madero i Buenos Aires.
 
En exotisk, sjukt snygg och vacker svensk med argentinska klasskompisar.
 
Hänger så vackert i mitt och Guillermos rum.
 
18-årspresent från min argentinska familj, en matekopp! Titta noga på metall-sugröret så ser ni vem den tillhör.
 
Min andra present från familjen. En argentinsk flagga med födelsedagshälsningar på. Alla personer som jag kommer lära känna bra under min vistelse här ska skriva sina namn på den, så har jag den som minne sen när jag återvänder. Sjukt bra idé.
 
På födelsedagen. Passande.
 
Gimnasia 4 ever, även fast min "nya" argentinska familj är Racing-fan.
 
Fick ett personlig uppgift om Sveriges politik, medan resten av klassen jobbar med argentinsk politik. Sedan ska det jämföras och diskuteras.
 
 
Träffade Jonathan, en svensk utbytesstudent från samma skola som jag i Sverige, Blackeberg! Han har varit här i 9 månader nu och har bara 3 veckor kvar. Han bor i Corrientes, två provinser norr om Buenos Aires. Han var under helgen i huvudstaden så vi passade på att träffas. Vi drog till en adidasbutik där de sålde svenska fotbollströjor WTF.
 
Jag frågade varför i helgans namn de sålde sverigetröjor här. Det fanns bara argentinska och tyska för övrigt. Personalen sa bara att det är för att tröjorna har en snygg design och de säljer bra. Det är ju alltid kul att höra!
 
Avenida Florída. Den kändes som en argentinsk kopia av Drottninggatan.
 
Obelisken. Hjärtat av Buenos Aires.
 
En ölig Luca.
 
En gammal asiat som DJ på en klubb. Coolaste gubben ever.
 
Cool bild över katedralen och La Plata som jag tog från facebook. Vill bara tillägga att alla bilder på bloggen (förutom denna och bilderna från mitt förra inlägg, 10 random facts about Argentina) är tagna med min iPhone!
 
I söndags var det den 25 maj, Argentinas nationaldag. Det var/är flaggor ÖVERALLT. De hänger från balkongerna och fönsterna, fladdrar från bilar och bussar och till och med ambulanser. Hela torg täckta av blåvita färger. Denna patriotiska känsla som alla argentinare får kombineras med den argentinska stoltheten över sitt landslag i fotboll inför VM. Just därför är det dubbelt så mycket flaggor som vanligt. 
Livsmedelsprodukter tävlar om att få vara den "nationella" produkten inom sitt område. Det finns Argentinas nationella yogurt, juice (saft för oss svenskar), mjölk och öl.
 
Med mycket patriotism så påminns argentinarna även om de problemen som existerar. Här är en stor demonstration mot regeringen och Cristina Kirchner i allmänhet. MINST en gång i veckan är det demonstrationer i La Plata och Buenos Aires (på torsdagarna), men det är inte ovanligt med fler demonstrationer i veckan. Då kommer inte bilarna och bussarna förbi, vilket resulterar i trafikkaos. 
 
 
Blåa demonstrationsstängsel ser man uppstaplade lite överallt. De står oftast nära viktiga regeringsbyggnader som är populära demonstrationsmål. Då kan polisen snabbt åka till dessa områden och ställa upp en blockad. 
 
Detta var en socialistisk/kommunistisk demonstration emot regeringen. Men bara en ytterst liten den av demonstranterna är för det som de demonstrerar för. De socialistiska och kommunistiska partierna anställer demonstranter för en bra summa pengar, så bra att det är många argentinares hela försörjning. De jobbar alltså för att demonstrera för saker de kanske inte håller med om. 
 
Men ibland behöver även argentinarna ta en paus. Med paus menar jag mate och en choripan eller pancho (korv).
 
I skolan hölls en nationell ceremoni och en kort pjäs som jag medverkade i.
Flaggordning från vänster: Vatikanen (eftersom det är en katolsk skola jag går i), Argentinas flagga, Buenos Aires-provinsens flagga.
 
Fotbollen går som sagt före allt annat. Två tjejer i klassen målade Gimnasias färger på min nagel. Nu är det omöjligt att ta bort...
 
På nationaldagen skulle jag, tysken Tom och italienskan Silvia prata om vårat utbytesår och om AFS inför en större grupp argentinare. Men först skulle det bakas.
 
Det var i La Platas kulturhus. Denna dagen hålldes en inomhus-bokmarknad. Jag talade dock inte inför alla dessa människor. Men efter föreläsningen vi utbytesstudenter höll i, gick vi runt där nere och övertalade några argentinare att ta kontakt med AFS.
 
Allt gick bra. Självklart är Silvia och Tom skickligare talare än mig eftersom de har varit här i 9 månader nu. Men för att ha varit här i 3 månader så går det avsevärt bra med castellanon. Får fina komplimanger konstant från argentinare, min familj samt de andra utbytesstudenterna att jag talar mycket bra castellano för bara mina 3 månader här. 
 
Eftersom språket går så bra, så har jag bestämt mig för att börja med ett nytt språk, för att förbereda inför framtiden. Spanska (Castellano) kommer jag lära mig komplett ändå, eftersom jag hör, ser, läser och talar castellano KONSTANT. Jag går även på castellano-kurser för att förstå mig på alla gramatikformler komplett. Jag ska därför börja med japanskakurser här. Har nämligen en längre resa till Japan planerad inför framtiden. Varför inte förbereda sig redan nu?
 
k bye.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela